Голяма част от пациентите с псориазис прибягват до всевъзможни методи за лечение, които обаче невинаги водят до желания ефект. В търсенето на най-подходящото средство за подобряване на вида на кожата хората забравят за съществуването на природни решения на проблема. Едно от тях е водата. Вътрешното й и външно приложение са едни от най-често използваните методи за борба с псориазиса.

Кои са правилата при външното приложение на водата при пациенти с псориазис?

Спазването на лична хигиена е важно за поддържането на добрия външен вид на кожата на пациентите с псориазис. Известно е, че още в миналото засегнатите от псориазис хора са лежали продължително време във вани с дъждовна вода. Тази процедура се е изпълнявала с цел облекчаване на сърбежа и лечение на кожните плаки. В днешно време не е нужно да се прилагат чак толкова крайни методи. Пациентите с псориазис трябва да запомнят, че за да се чувства и изглежда добре кожата им не бива да използват гореща вода. Вместо това нека тя бъде хладка. Добре е вместо сапун по време на къпане да се използва хума. След приключване на процедурата не бива да се бърза с попиването на водата от тялото с кърпа. Най-добре е тя да се остави сама да изсъхне.

Как приемът на вода подобрява състоянието на пациентите с псориазис?

Нашето тяло е изградено предимно от вода. Ето защо тя е от особено голямо значение за поддържане на всички функции на организма. Водата пречиства организма и регулира телесната температура. Тъй като според специалисти един от факторите за обостряне на псориазис е натрупване на токсини в тялото, приемът на достатъчно количество вода улеснява значително тяхното елиминиране от организма. Това от своя страна подобрява външния вид на кожата. Основният прием на вода се осъществява чрез напитките и храната и в по-малка степен от процесите на окисление като изгарянето на мазнини например.

Ето защо на пациентите с псориазис се препоръчва прием на много течности. Добре е сутрин преди закуска да се изпие една чаена чаша хладка вода към която е разтворена лъжица мед. Препоръчва се употребата на шест до осем чаши вода дневно без в това число да се включват останалите приемани течности – чайове и др.

Поради факта, че чешмяната вода се третира с множеството химични вещества специалистите препоръчват преди употреба тя да премине през домашна система за филтриране.
Спазването на тези правила е изключително лесно и същевременно представлява още едно ефективно оръжие в битката с псориазиса.

borola