Въпреки, че медицината все още не е разработила ефективен начин за пълно елиминиране на псориазис, пациентите не бива с лека ръка да отхвърлят наличните възможности за овладяване на заболяването. Много от тях са получили значително облекчение от прилаганите методи за лечение на псориазис. За съжаление обаче световните статистики сочат, че много голяма част от хората не търсят помощ било то поради недоверие към терапевтичните методи, било поради психологическо смущение и неудобство от болестта.

Много от пациентите не търсят или не получават правилната помощ за лечение на псориазиса си

Данните показват, че около 30% от страдащите от псориазис изобщо не търсят лечение за овладяване на състоянието си или не получават правилното такова. В тази група попадат основно пациентите, които са с лека до средна форма на заболяването. Част от тях се смущават да споделят за състоянието си, а останалите са подложени на сериозни терапевтични процедури, които принципно са разработени за хора с по-тежки псориатични изяви. Вместо това, при пациенти с лека до средна форма на псориазис е добре първоначално да се разчита на локално действащи дерматологични продукти за мазане директно върху засегнатите участъци.

Продуктите за локално приложение са лесно достъпни и са първи избор на лекарите

Много е важно хората с псориазис да потърсят помощ за подобряване на своето състояние и овладяване на заболяването, което може да се постигне с локалното третиране на псориатичните плаки с дерматологични продукти.

От съществено значение е те да имат противовъзпалително действие, да нормализират процесите на пролиферация и диференциация на кожните клетки, да поддържат структурата на колагена и да не позволяват да се стигне до атрофия на кожата в третираните зони. Това значително успокоява състоянието и вида на псориатичните плаки и спомага за тяхното постепенно изчистване при редовно прилагане на продуктите.

Въпреки, че псориазис все още е нелечимо заболяване, назначаването на правилния терапевтичен метод при хората, потърсили помощ, помага за успешното контролиране на болестта. Прилагането на продукти за локално лечение на псориазис има доказан положителен ефект и помагат за постигане на дълъг период на ремисия и отсъствие на псориазисни атаки.

borola