В училището за псориазис научих много подробности за заболяването и възможността да получа по–добро лечение, споделя Павел Минков след участието си в  Първото училище за псориазис.

То бе организирано на 3 декември .2013 г. в гр. Габрово със съдействието на програма ПСОРАЛЕК. В него участваха 17 човека. Консултант на проявата беше д-р Дарeна Русинова, авторитетен специалист по проблемите на псориазис, която работи активно за постигане на целите на Програма Псоралек – да предложи на всеки пациент цялостен и индивидуален подход за постигане на контрол над заболяването и постигането на пълноценен живот.

След края на  мероприятието пациенти попълваха здравна анкета. В отговорите си те споделят, че презентацията им е била много полезна и са имали нужда от тази информация. Обяснено им е на достъпен език как да процедират с лекарството и начина на употреба. Изразяват задоволството си и от това, че консултантът д-р Русинова е отговорила компетентно и подробно на всички въпроси, които са ги вълнували, за първи път са получили толкова добро обяснение за заболяването си. От това са имали нужда и им е било много полезно.

Участниците в първото училище за псориазис споделят още, че вече има и положителни отзиви от хора, които ползват препоръките на специалистите от програма ПСОРАЛЕК и, според тях, е добре подобна инициатива да не е еднократна, а периодично да се провеждат подобни обучения, в които да се внасят и новости в лечението.

borola