Поради спецификата на своето заболяване, хората с псориазис срещат много трудности на работното място. Как да ги преодолеят успешно засегнатите могат да разберат в следващите редове.

Как хората с псориазис да са пълноценни при изпълнение на работните ангажименти?

Първото нещо, което трябва да направят страдащите от псориазис, за да си създадат комфортна работна среда, е да отреагират адекватно и спокойно на въпросите относно състоянието им, задавани от колеги. За целта трябва да поработят малко върху себе си. Начините, които ще им помогнат за това, са следните:

Информиране за заболяването

Запознавайки се с особеностите на псориазис, страдащите ще могат с лекота да говорят за него. Освен това ще разполагат с достатъчно аргументирани, за да оборят циркулиращите митове за кожното заболяване.

Непрестанна връзка с дерматолог

Поддържането на тесен и постоянен контакт с лекуващия лекар помага на хората с псориазис да приемат по-лесно заболяването. Това е от съществено значение, защото когато живеят в мир със себе си, те ще са в мир и с колегите си на работа.

Едва след като се почувстват „готови“, пациентите с псориазис, могат да пристъпят към разговор с колегите, който да им създаде благоприятна атмосфера на работното място. Ето какво не бива да пропускат да споменат:

Влияние на заболяването върху физическото и емоционалното състоянието

Когато страдащите от псориазис запознаят накратко колегите си с начина, по който заболяването влияе на тялото и емоциите им, те ще се отнасят с по-голямо разбиране към нуждите им.

Нуждата от адаптиране на работното място

Ако бюрото или столът, които използва диагностицираният с псориазис, не са му удобни, той непременно трябва да помоли да бъдат сменени. Това ще му осигури нужния комфорт на работното място и той няма да среща толкова големи трудности при изпълнение на служебните задължения.

Минимум стрес

Силното нервно напрежение крие риск от обостряне на псориазис. Именно поради това хората с псориазис трябва да помолят колегите им да не създават излишно напрежение.

Съветът на специалистите за по-пълноценно съвместяване на псориазис със служебните задължения

Висококвалифицираните специалисти от програма Псоралек напомнят на хората с псориазис, че не бива да се притесняват от заболяването си. Богатият им опит е показал, че единствено, когато пациентите се чувстват добре в собствената си кожа, те са пълноценни на работното си място.
В случай че хората, които живеят с псориазис имат притеснения за външния си вид или се чувстват неуверени, експертите от програма Псоралек са готови да им окажат нужните грижи, за да подобрят състоянието на кожата и самооценката им. Потърпевшите могат да се възползват от услугите им чрез безплатна онлайн консултация или преглед чрез контактната форма в сайта.

borola