Ако искате да осъществите ефективен контрол над упорития псориазис през зимата, продължавайте да четете. В следващите редове ще дадем някои съвети и препоръки как да удължите периода на ремисия през този неблагоприятен за кожата сезон.

Вижте как да държите под контрол упорития псориазис през зимата

Внимавайте със сапуна

Не само вятърът и ниските температури изсушават кожата през зимата. Същото правят и голяма част от сапуните. Агресивните съставки в тях могат да променят естественото pH и да направят още по-податлива на дразнене деликатната псориатична кожа. С оглед на това трябва да заложите на такива измивни продукти, които имат меко действие и са съобразени с типа на външната обвивка на тялото.

Направете си вана с… овес

Може и да Ви звучи странно, но вземането на овесена вана благоприятства състоянието на кожата с псориазис през зимните месеци. Има и обяснение на това! При контакт с вода овесът образува защитен филм, предпазва кожата от дехидратация. Единственото, за което трябва да внимавате, преди да се насладите на тази домашна спа процедура, е водата да не е прекалено гореща.

Утолете жаждата на кожата

Качествената хидратация е изключително важна за доброто състояние на псориатичната кожа през зимата. В този ред на мисли основно значение за поддържане на оптимален воден баланс в организма има приемът на достатъчно количество течности. Не бива да се пренебрегва обаче и външната хидратация. Тук на помощ идват висококачествените хидратанти и емолиенти като Липобаза (дневен емолиент) и Нанобаза (нощен емолиент). Те овлажняват и омекотяват в дълбочина, като запазват влагата в кожните клетки. Препоръчително е да ги нанасяте след душ или вана, за да се радвате на оптимални резултати.

Хранете се с мисъл за кожата, за да осъществите ефективен контрол на псориазис през зимата

Съобразявайте нуждите на псориатичната кожа с храненето. Наблегнете на приема на продукти, които са полезни за дермата. Незаменимите омега-3 мастни киселини обезателно трябва да присъстват в зимното Ви меню, тъй като имат мощни противовъзпалителни свойства. Богати източници на тези важни за псориатичната кожа вещества са ленените и слънчогледовите семена, тиквата, по-мазната риба (сьомга, скумрия), ядките. Ако не може да си ги набавите с храната започнете прием на ТриОмега 1000+.

Още ценни съвети за постигане на по-дълга ремисия на псориазис през зимата

От екипа на програма Псоралек Ви приканваме да откриете още полезни препоръки за контрол на псориазиса през зимните месеци. Съдържанието в сайт www.psoralek.com се обновява периодично, като освен общите стратегии за активен начин на живот без страдание, ще намерите и компетентна и актуална здравна информация. В допълнение можете да получите безплатна онлайн консултация от опитен дерматолог или преглед в клиника „Борола“ в София и мрежата от консултативни центрове в страната. Не се колебайте – на един клик разстояние сме!

borola