Псориазис е хронично кожно заболяване, което може да постави много предизвикателства на работното място. Естеството му го прави трудно за прикриване от колегите, някои от които могат да изпитат загриженост за собственото си здраве, ако сметнат погрешно заболяването за заразно.

Това, от своя страна, може да накара страдащия от псориазис да се почувства неудобно. Симптомите на заболяването също могат да затруднят работния процес. Това води до натрупване на излишен стрес, а той може още повече да обостри проявите му.

Управление на симптомите на псориазис и осигуряване на спокойна работна среда

За щастие, управлението на симптомите на псориазис с цел пълноценно изпълнение на служебните ангажименти е напълно възможно.

Първо е необходимо да се потърси мнението на специалист, който да прецени каква е най-подходящата терапия според индивидуалните особености на всеки отделен пациент. Когато симптомите се обострят и затруднят нормалния работен процес, е необходимо да се вземе болничен лист и да се почива до отшумяване на симптомите.

Да се намери подходящ момент за обсъждане на заболяването с работодателя или с колегите не е лесно, но това би улеснило комуникацията и съвместната работа занапред. Запознаването им със заболяването може да намали стреса, който вероятно изпитва човек с подобен проблем.

Определяне на служебните приоритети

В началото на деня се заемете първо с най-неотложните задачи. Така, ако състоянието се влоши с напредване на деня, ще останат по-маловажните неща, които могат да почакат.

Останете позитивни

Ако усетите спад в енергийните нива или обостряне на симптомите на псориазис, не се отчайвайте и запазете позитивната си нагласа. Не се претоварвайте, преминете плавно през работния ден и не позволявайте заболяването да доминира в мислите ви.

Доверете се на преценката на специалистите

Консултирайте се с мнението на специалист, ако не сте доволни от настоящия си лечебен план. Съвременната медицина се развива ежедневно и се предлагат нови средства за овладяване проявите на псориазис, които са сравнително ефективни. Лекуващият ви лекар може да прецени кое е най-подходящо за вас с оглед на това да се постигне облекчаване на симптомите и удължаване периодите на ремисия.

Негативното отражение върху качеството на живот е проблем, с който трябва да се справи всеки, страдащ от псориазис. Но помнете, че не сте сами в борбата със заболяването, тъй като екип от висококвалифицирани медицински специалисти обединяват своите усилия в помощ на хората с псориазис. В програма Псоралек са споделени знанията, опитът и мнението на специалисти, които имат една единствена цел – да са в помощ на страдащите от хроничното кожно заболяване.

borola