Международният ден на псориазиса се отбелязва всяка година на 29 октомври. Ежегодното събитие се посвещава на близо 130-те милиона хора по света, страдащи от псориазис. Денят се отбелязва със серия от събития под егидата IFPA (международен консорциум от пациентски организации по целия свят). Целите на глобалното събитие са няколко:

  • да се отдаде необходимото внимание, което заслужават пациентите с псориазис и да им се покаже, че не са сами в страданието си
  • да се повиши информираността на местните и международните здравни власти относно псориазиса
  • да се подобри достъпа на пациентите до модерните методи за лечение на псориазис

Международният ден на псориазиса се отбелязва и в България

За 5-та поредна година програма Псоралек се включва в отбелязването на Международния ден на псориазиса у нас. Верен на мотото си “Псориазис без страдание”, екипът на програма Псоралек отново организира специална серия от събития в помощ на пациентите с псориазис.

В рамките на месец ноември и декември специалистите от нашия екип ще предложат помощта си за консултиране на възможно най-широк кръг пациенти. Обичайно организираните от програма Псоралек безплатни прегледи и училища за хора с псориазис в следващите седмици ще се провеждат много по-мащабно. Назначени са дати в различни райони на страната – в градовете Габрово, Плевен, Шумен, Пловдив и София. Подробен и винаги актуален график може да бъде намерен на специалната ни страница за безплатни прегледи.

И за напред екипът на програма Псоралек ще организира подобни събития, за да постигне основната си цел – цялостна и висококачествена грижа за осигуряване на пълноценен живот за страдащите от псориазис.

borola