Искате да научите ефикасни начини за природно лечение на псориазис? В редовете по-долу ще ви представим естествени методи за овладяване на упоритото кожно заболяване, които можете да приложите в домашни условия.

Работещи начини за природно лечение на псориазис

Ето кои стратегии помагат за естествено овладяване на псориазис:

Локално приложение на алое вера

Без съмнение алое вера е едно от най-широко използваните растения за овладяване симптомите на псориазис. Благодарение на своите успокояващи, антибактериални и охлаждащи свойства алоето намалява дразненето, болката и зачервяването. За да се възползвате от ползите му, е нужно да издълбаете с лъжица гела от листата и да го нанесете в засегнатите области. За оптимални резултати прилагайте гела до 3 пъти седмично. В случай че симптомите не се подобряват, се прави почивка от една седмица и след това лечението се продължава.

Употреба на ябълков оцет

Оцетът от ябълки се използва не само в кулинарията, а и в народната медицина. Той има редица здравословни ползи. Регулира кръвната захар, подпомага отслабването, пази сърцето и не на последно място благоприятства здравето на кожата. Особено подходящ е за хора с псориазис на скалпа. Омекотява кожата и намалява кожните белези. Подобрява вида и състоянието на кожата. Тук отваряме една скоба, за да поясним, че миризмата на оцет не бива да ви притеснява, тъй като тя изветрява.

Вземане на вана с овесени ядки и морска сол

Изсипете във ваната 300 г овесени ядки (предварително сварени за около 5 минути) и две шепи морска сол. Успокояващият и подхранващ ефект на овеса идеално се съчетава с антисептичния ефект на солта. Резултатът е по-мека и гладка кожа. За постигане на оптимални резултати е препоръчително да постоите във водата 20 минути и да повтаряте процедурата 2-3 пъти седмично.

Нанасяне на масло от люти чушки

Приложено върху кожата, етеричното масло от люти чушки подобрява симптомите на псориазис при много хора. Благотворният му ефект се дължи на активното вещество капсаицин, което придава лютивият вкус на чушлетата. Макар да се понася добре от кожата и да няма странични ефекти, маслото от люти чушки трябва да се използва умерено.

Още стратегии за природно лечение на псориазис

За повече съвети за природно лечение на псориазис посетете сайта на програма Псоралек – www.psoralek.com. Програмата е плод на съвместните усилия на опитни дерматолози, експерти от фармацевтичната индустрия, специалисти от консултативните центрове и пациенти с псориазис от цялата страна. В страницата на Програмата освен препоръки за живот без страдание ще откриете компетентна и актуална здравна информация на достъпен език. Можете да се възползвате напълно безплатно от онлайн консултация.

borola