Определени етерични масла помагат при псориазис. В следващите редове ще ви представим най-добрите от тях. Ако нямате непоносимост, спокойно можете да ги изпробвате. Кожата ви ще е благодарна за тази грижа!

Етерични масла с благотворно действие при псориазис

Редовната употреба на тези растителни масла ще допринесе за подобряване вида и състоянието на кожата, засегната от псориазис:

Масло от чаено дърво

Това е един от най-ефикасните естествени антисептици, който помага в борбата с редица кожни заболявания. Прилага се успешно при себореен дерматит, акне и псориазис. Нанесено върху кожата, маслото от чаено дърво, намалява възпалението. Важно е да запомните, че когато се използва за външна употреба, маслото трябва да се разреди с базово масло (от бадем, жожоба, авокадо или кокос), преди да се прилага върху кожата.

Шипково масло – едно от онези етерични масла, които имат положителен ефект върху кожата на пациенти, страдащи от псориазис

Студено пресованото масло от семена на шипка е сред най-добрите масла за третиране на кожни проблеми включително и псориазис. За това си има и причина – то е богат източник на линолова киселина (41-49%), линоленова киселина (28-39%) и ретинол (форма на витамин А). Всички тези вещества подпомагат кожната регенерация, защитават кожата и ѝ осигуряват интензивна хидратация.

Бадемово масло

То има силно изразени омекотяващи, хидратиращи, изглаждащи, противовъзпалителни и реструктуриращи свойства. Богат източник е на олеинова (60%), линолова (30%) и палмитинова киселина (9%). Съдържа високо количество витамин Е (токоферол), фитостероли (предимно бета ситостерол) и сквален – органично съединение, което подобрява усвояването на хранителни вещества от кожата. Ефектът е особено добър при суха кожа.

Масло от невен

Мастният извлек от невен има антибиотичен и противовъзпалителен ефект, което го прави много подходящо при кожни раздразнения. Отличава се с високо съдържание на антиоксиданти и флавоноиди, които омекотяват кожата с псориазис. Нанася се върху чиста кожа с леки масажни движения.

Вече знаете кои етерични масла помагат при псориазис. Време е да разберете къде можете да получите специализирана помощ за кожното заболяване

Осигурете си пълна грижа на псориатичната кожа, като се свържете със специалистите на програма Псоралек. Ерудирани и с богат практически опит, те ще ви подкрепят и окуражат в борбата с упорития псориазис. Можете да получите експертно мнение по вашите въпроси. За целта използвайте формата за онлайн консултация в сайта www.psoralek.com. Ако пък искате да насрочите час за преглед в София или в мрежата от консултативни центрове в страната, следете графиците в рубрика „Новини“ на сайта на Програмата.

borola