С подходящите методи за лятна терапия при псориазис можете да контролирате кожното заболяване през най-топлите месеци от годината.

Използвайте слънчевите лъчи за терапия при псориазис

В лечението на псориазис често се използва медицински-контролирана фототерапия. Тя се ползва с голям успех за намаляване на кожните прояви на заболяването. Някои хора намират облекчение и в друга форма на ултравиолетовата терапия – чрез излагане на естествените слънчеви лъчи. Слънчевата светлина подпомага синтеза на витамин D, за който се счита, че играе важна роля при лечението на псориазис. За да се възползвате от този лечебен подход, се излагайте контролирано на слънце. Преди това задължително прилагайте слънцезащитен продукт с висок фактор.

Възползвайте се от лечебната сила на морската вода

Друг терапевтичен подход, използван при лечение на псориазис, е т.н. таласотерапия. Тя съчетава лечебната сила и успокояващия ефект на морската вода. Плуването или просто прекарването на време в естествен воден басейн със солена вода помага за облекчаване на псориазисните плаки. Проучвания сочат, че освен директен терапевтичен ефект, морелечението може да усили действието на фототерапията. Съчетайте полезното с приятното и планирайте лятната си почивка на морския бряг.

Доверете се на балнеолечението

На всички ни е известна мощната сила на минералната вода в борбата с редица заболявания. Балнеолечението е ефективно и при третиране на псориазис. Благодарение на него, засегнатите успяват да изчистят лезиите и подобрят вида на кожата си. Минералната вода действа и на по-дълбоко ниво – помага за намаляване на хроничното възпаление и засилване защитните сили на организма.

Опитайте терапия при псориазис с кал

Още от древни времена, хората са използвали калта, за да лекуват различни медицински състояния, най-вече такива, засягащи кожата. Калта съдържа много минерали, сред които натрий, магнезий и калий. Те имат противовъзпалителни свойства, като успокояват раздразнената кожа и оказват естествен ексфолиращ ефект. За това и калните бани се ползват като алтернативно природно лечение на псориазис, екзема и розацея.

Терапията с кал носи названието пелоидотерапия и широко се практикува и у нас. Калолечението при псориазис подпомага естествените възстановителните сили на кожата и насърчава продължителната ремисия. Помага за изчистване на плаките и има релаксиращ тялото и ума ефект. Терапиите с кал могат да се практикуват в санаториуми и рехабилитационни комплекси или на самия бряг на езера с лечебна кал.

Запознайте се с още терапевтични подходи в лечението на псориазис

Псориазисът може да се контролира успешно с подходящите терапевтични подходи. Предложените по-горе терапии самостоятелно са високоефективни, но в някои случаи е нужно да се комбинират и с други лечебни методи. За да разберете кое е най-удачното лечение за вашия псориазис, се консултирайте с дерматолозите от програма Псоралек. Те практикуват в много точки от страната – координатите им можете да откриете тук. След физически преглед, избраният от вас дерматолог ще назначи най-доброто лечение за изчистване на плаките от кожата и влизане в дълготрайна ремисия. Ще ви бъдат дадени и съвети за всекидневен контрол на кожното заболяване, и предотвратяване на обострянето му. Не се колебайте и още сега станете един от хилядите доволни пациенти на програма Псоралек. За повече информация относно програмата и какви услуги предлага, се свържете с нас на тел. (+359) 2 983 6211.

borola