Псориазис в ремисия е цел на всички страдащи от упоритото кожно заболяване. Ако и вие се стремите към това, тази статия със сигурност ще ви е полезна. Прочетете я докрай, за да разберете как да държите симптомите под контрол.

Внесете промени в храненето

Храната оказва пряко влияние върху псориатичната кожа. Има храни, които влошават вида и състоянието на кожата, и други, които ги подобряват. Към „вредните“ храни спадат червеното месо, млякото и неговите производни, глутен съдържащите продукти, консервите, кофеиновите напитки, зеленчуците от семейство Картофови. В графата „полезни“ влизат източниците на незаменимите омега-3 мастни киселини, богатите на фибри храни, марулята, броколите, чесънът, медът. За да облекчите трайно симптомите на псориазис, е нужно да изключите храните, които вредят, и да наблегнете на приема на тези, които помагат.

Поддържайте кожата хидратирана

Хидратираната кожа е здрава кожа. Никога не забравяйте това и се стремете да давате на тялото достатъчно флуиди. Желателно е да приемате достатъчно количество вода съобразно вашите години, тегло, здравословно състояние, двигателна активност. При всички случаи дневното количество вода не бива да е под 2 литра на денонощие.

Утолявайте жаждата на кожата и отвън. За целта използвайте висококачествени емолиенти като Липобаза (дневен емолиент) и Нанобаза (нощен емолиент). Те подобряват кожната бариера и намаляват трансепидермалната загуба на вода. Кожата е видимо по-здрава и ревитализирана. Лющи се значително по-малко и сърбежът изчезва. За постигане на най-добри резултати е желателно да нанасяте емолиентите на леко влажна кожа непосредствено след баня.

Носете подходящи дрехи, за да се радвате по-дълго на псориазис в ремисия

Винаги, когато избирате нови попълнения в гардероба си, вземайте под внимание материята и кройката.

В никакъв случай не вземайте плътно прилепнали по тялото дрехи от изкуствени материи. Те запарват кожата, а както е добре известно, потта може да раздразни повърхностния кожен слой и да доведе до сърбеж.

Винаги залагайте на дрехи от естествени материи, които дават свобода на движението. Памучните са отличен избор. Избягвайте вълнените, защото вълната дразни кожата.

Псориазис в ремисия с помощта на квалифицирани специалисти

Можете да разчитате на помощта на специалистите от програма Псоралек за постигане на дълготрайна ремисия на псориазис. Те са на ваше разположение за всякакви въпроси, свързани с кожното заболяване. Не се колебайте да зададете питанията си тук.
Можете да се възползвате от първичен преглед в клиника „Борола“ в София или в мрежата от консултативни центрове в цялата страна. Прегледът е с предварително записване. Следете графиците за провеждането му в сайта www.psoralek.com. За повече информация позвънете на тел.: (+359) 2 983 6211.

borola