В настоящата статия ще споделим с вас няколко ценни препоръки, които е добре да имате предвид срещу псориазис. Запознайте се с тях и ги приложете на практика още сега!

Елиминирайте глутена от диетата

Кожните проблеми като псориазис са пряко свързани с непоносимостта към глутена – протеин, който се съдържа в зърнените храни. Проверете дали организмът ви не толерира това вещество, като го изключите от ежедневното си меню за 4 седмици. В случай че забележите, че видът и състоянието на кожата ви се подобряват в този период, продължавайте да се въздържате от глутена.

Внимавайте с млякото и млечните продукти

Млякото и неговите производни често са причина за влошаване състоянието на кожата, засегната от псориазис. Причината за това е невъзможността за усвояване на съдържащата се в тях лактоза (млечна захар). Разберете дали страдате от лактозна непоносимост, като си направите специално разработен за целта тест. Ако се окаже, че имате такава, премахнете от хранителния си режим млякото и неговите деривати.

Заложете на зелените смутита – това е добра стъпка срещу псориазис

От гледна точка на алтернативната медицина псориазисът много често е последица от натрупани токсини в организма. Именно поради това се налага да се стимулира пречистващата функция на черния дроб, червата и бъбреците. За да постигнете тази цел по естествен и безопасен начин, ви препоръчваме да се доверите на зелените смутита. Тези напитки допринасят за детоксикацията на организма, зареждат с енергия и поддържат хидратацията в тялото. За направата им можете да изпозвате спанак, маруля, кейл и всякакви други зеленолистни. За по-плътна текстура, добавете авокадо, банан или манго.

Преборете запека час по-скоро

Добрата работа на червата е от ключово значение за овладяване симптомите на псориазис. Ето защо, ако страдате от запек, трябва да сложите край на това! За целта увеличете двигателната активност и наблегнете на приема на сини сливи, смокини, ленено семе, чия, киви, акациев мед и чай от радика (листата на глухарчето).

За още полезни съвети срещу псориазис посетете…

www.psoralek.com – интерактивния сайт на програма Псоралек. Той е единствен по рода си в България. Събира на едно място всичко за псориазиса. Благодарение на него знанията и опитът на висококвалифицирани дерматолози, експерти от фармацевтичната индустрия и пациенти от цялата страна се превръщат в работеща система за контрол на кожното заболяване. Само на един клик разстояние от вас ще намерите компетентна и актуална здравна информация и общите стратегии за живот без страдание. Можете да се възползвате също от първичен преглед и онлайн консултации. Повече информация за предлаганите услуги можете да получите на тел.: (+359) 2 983 6211. Ако ви интересува нещо, за което не сте намерили информация на сайта, моля пишете ни contact@psoralek.com

.

borola