В статията ще посочим най-добрите начини за домашно лечение на псориазис. Вижте как да помогнете на кожата да подобри своя външен вид и състояние и то в домашни условия.

Работещи методи за домашно лечение на псориазис

Вана с морска сол и овесени ядки

Противовъзпалителното, заздравяващо и подхранващо действие на овесените ядки идеално се допълва от детоксикиращия ефект на морската сол. Сами можете да се уверите в това, като си вземете лечебна вана. За приготвянето ѝ са ви необходими 300 г предварително сварени овесени ядки и две шепи морска сол. Престойте във ваната около 30 минути. За да постигнете оптимални резултати, правете процедурата 2-3 пъти седмично.

Емолиенти – неизменна част от вашето домашно лечение на псориазис

Това са вещества, които са крайно необходими за псориатичната кожа. Те възстановяват кожната бариерна функция, запечатват влагата в дермалните клетки, омекотяват и изглаждат кожата. За най-добър ефект е желателно да използвате по-лек емолиент през деня (Lipobase®) и такъв с по-богата текстура вечерно време (Nanobase®). Препоръчително е да ги прилагате непосредствено след вземане на душ или вана. Така ще се абсорбират по-бързо и лесно, и ще разгърнат пълния си потенциал. За вас остава единствено да се насладите на пълния комфорт, който ще получи вашата кожа.

Подходящо хранене

Храната може да бъде лекарство стига да сте запознати какво да ядете и какво не. За да се почувствате по-добре в собствената си кожа, трябва да избягвате пикантните, рафинираните и пържените храни, източниците на глутен, а също млякото и неговите производни. Редица изследвания сочат, че тези хранителни продукти утежняват симптоматиката на псориазис.

Храните, които помагат за овладяване на кожното заболяване, са с високо съдържание на:

  • омега-3 мастни киселини (мазни риби, някои ядки, ленено семе)
  • фолиева киселина (спанак, бяло зеле, листа от ряпа, зеленолистни зеленчуци)
  • витамин А и каротеноиди (морков, пъпеш, домат)
  • витамин Е (семена)
  • цинк (овесени ядки, тиквени семки, фасул)
  • селен (чесън, бразилси орех, броколи)
  • храносмилателни ензими, които подпомагат разграждането на протеини (ананас, папая)

Вече се запознахте с едни от най-добрите методи за домашно лечение на псориазис. Време е да разберете къде можете да получите специализирана помощ от дерматолози

Ние от екипа на програма Псоралек ви приканваме да се свържете с нашите висококвалифицирани специалисти дерматолози, за да обсъдите своето лечение. Благодарение на високата ерудиция и дългогодишния практически опит те могат да ви предложат подходяща алтернативна терапия. В допълнение ще ви запознаят с общите стратегии за активен начин на живот без страдание.

Следете графика за предстоящи прегледи, който се обявява в сайта на Програматаwww.psoralek.com. За онлайн консултация използвайте контактната форма в сайта. Всички предлагани услуги са безплатни.

borola