Приложими съвети при псориазис са необходими на засегнатите от кожното заболяване, за да могат да контролират проявите му през лятото.

Летни съвети при псориазис за контрол над заболяването

Насладете се на по-високата влажност на въздуха

По-високата влажност през топлото полугодие е полезна за кожата с псориазис, защото овлажнява дермата и я прави по-малко предразположена към напукване и влошаване на изявите. От друга страна, сухият климат допринася за обостряне на възпалението на кожата и повишаване на сърбежа и дискомфорта. За да допринесете за увеличаване на хидратацията, не забравяйте да пиете най-малко по 2 литра вода дневно.

Използвайте лечебната сила на морето

Морелечението се използва като основен терапевтичен метод за лечение на редица кожни заболявания, включително и псориазис. Естествено солената морска вода допринася за намаляване на проявите на псориазис и подобряване на външния вид на кожата. След таласотерапия (термин, означаващ морското лечение), при много засегнати от псориазис се наблюдава влизане в дълготрайна ремисия, освобождаване от стреса и подобряване на психическото състояние.

Правете умерени слънчеви бани

Хората с псориазис намират облечение през летните месеци в умереното излагане на слънце. Засегнатите от заболяването обаче трябва да бъдат внимателни – слънцето може да бъде опасно за кожата. Изгарянето предизвиква влошаване на псориазисните прояви. За да бъдете сигурни, че осигурявате на кожата си здравословни количества слънчеви лъчи, се консулирайте с дерматолога си. Той ще определи колко минути дневно под слънцето са достатъчни и какво слънцезащитно средство да използвате за максимална протекция. През летните месеци е добре да нанасяте слънцезащита 30 минути преди излизане навън, както и всеки път след обилно потене или намокряне на кожата. Избирайте натурални продукти с ефективна концентрация цинков оксид (ДжинДжира Алба Спрей/GinGira® Alba Spray). Той създава естествен физичен филтър срещу слънчевите лъчи и неблагоприятните условия на околната среда. Инвестирайте в добър предпазен плажен чадър, носете летни шапки и леко облекло, и се наслаждавайте на благодатния сезон.

Още стратегии за пълноценен живот и полезни съвети при псориазис

Хората с псориазис не е нужно да се борят сами с кожното заболяване – те имат мощната подкрепа на програма Псоралек! Тя е създадена с цел да осигури помощ на засегнатите във всеки един аспект – от висококвалифицирана медицинска помощ до колективна психологическа подкрепа за живот без страдание. Ако тепърва се запознавате с устоите на програма Псоралек, разгледайте онлайн платформата на Програмата. В нея ще откриете повече информация за дейността ѝ, както и множество полезни препоръки и работещи стратегии за налагане на контрол над кожното заболяване и удължаване на периодите на ремисия. Задайте въпроси на нашите медицински специалисти чрез формата за онлайн консултация или запишете час за дерматологичен преглед в клиника Борола. Прегледите са предназначени за хора с псориазис или съмнение за кожното заболяване.

borola