Сред объркващо многото подходи за овладяване и контролиране на псориазис се откроява комбинация, която е спечелила вниманието на специалистите. На вниманието на хората, търсещи универсално и ефективно лекарство за псориазис. Независимо от тежестта на характерните за псориазис симптоми, може да облекчите значително състоянието си.

Универсалното лекарство за псориазис

Като ефективно лекарство за справяне с различни заболявания може да действат на пръв поглед елементарни средства. При това те невинаги са медицински продукти. Оказва се, че като универсално и приложимо при всеки лекарство за псориазис действа една често пренебрегвана практика. Това е овлажняването на кожата.

Режим с ежедневно прилагане на продукти за овлажняване (хидратиране) на кожата е препоръчителен за всеки с псориазис. Независимо къде се локализират псориатичните плаки, овлажняването им облекчава кожния дискомфорт. Прилагането на овлажняващи продукти носи 2 основни предимства:

– може да се прилага самостоятелно за подобряване еластичността на кожата и предотвратяване на напукването й

– допълва идеално различните методи за лечение на псориазис (локална терапия, фототерапия, биологично или системно лечение и др.)

Удачната комбинация за овладяване на псориазис

Споменатата локална терапия би следвало да е първи избор за лечение на псориазис. Едва след това би могло да се премине към по-сериозните и тежки практики за справяне със заболяването. Важно е да се запомни, че това е решение на лекаря и само той трябва да определя лечението. Най-същественото, което пациентът може да направи, е да се поинтересува за възможните методи за комбинирано лечение. Комбинацията от редовно овлажняване на кожата и прилагане на локално действащи дерматологични продукти дава достатъчно добър резултат. Именно този метод се определя като универсално “лакарство” за псориазис. Въпреки че псориазис все още се определя като нелечимо състояние, този метод значително облекчава състоянието на кожата.

Ybilei_20-god_Borola_3

borola