Докато конвенционалните лечения могат да бъдат ефективни, много хора търсят естествени средства за облекчаване симптомите на псориазис. Затова и в тази статия ще ви дадем четири такива, които могат да са допълнение към терапията за подобряване вида на кожата и намаляване на дискомфорта.

Опитайте с Алое вера за облекчаване симптомите на псориазис

Алое вера е широко известно със своите успокояващи и лечебни свойства, което го прави популярен избор за лечение на кожни заболявания, в това число и псориазис. Гелът от растението Алое вера може да се прилага директно върху засегнатите области, за да се намали зачервяването, лющенето и възпалението. Естествените противовъзпалителни и овлажняващи свойства на растението помагат за хидратиране на кожата и подпомагат нейното заздравяване. За най-добри резултати използвайте чист гел от Алое вера или продукти с висока концентрация и ги прилагайте няколко пъти на ден върху псориатичните плаки.

Чаено дърво – помага ли за облекчаване симптомите на псориазис?

Маслото от Чаено дърво е друго ефективно естествено средство, което се използва като допълнение към комплексното лечение на кожното заболяване. То е известно със своите антимикробни и противовъзпалителни свойства. Когато се прилага локално, маслото от чаено дърво може да помогне за намаляване на зачервяването, сърбежа и лющенето на кожата. Освен това е съюзник за предотвратяване на инфекции, които могат да възникнат при надраскване на засегнатите области, при разчесване например. За да използвате масло от Чаено дърво, най-напред го разредете с така наречените базови масла. В случая подходящо е кокосовото. Това се прави с цел да се избегне раздразнение на кожата и да се намали риска от алергична реакция. Нанесете сместа върху засегнатите области веднъж или два пъти дневно за облекчение. Като е важно преди това да сте направили тест за алергии, поставяйки малка част от него върху гънката на лакътя. Ако няма зачервяване, вие сте на ход.

Бани с овесени ядки за облекчаване симптомите на псориазис

Баните с овесени ядки са просто, но много ефективно естествено средство при псориазис. Овесената каша има успокояващи и противовъзпалителни свойства, които могат да помогнат за облекчаване на сърбежа и омекотяване на кожата. Добавянето на фино смлени овесени ядки към хладка вана ще осигури незабавно облекчение от дискомфорта, свързан с кожното заболяване. За да приготвите лечебната вана смелете чаша обикновен овес на фин прах и го поръсете във водата за баня. Потопете се във ваната за около 15-20 минути, след което внимателно подсушете кожата си с потупване. Редовните бани с овесени ядки могат да ви помогнат да поддържате кожата хидратирана и да намалите тежестта на някои от симптомите на псориазис.

Омега-3 мастни киселини – имат ли отношение за облекчаване симптомите на псориазис?

Изследвания показват, че омега-3 мастните киселини, които се съдържат в рибата и добавките с рибено масло, намаляват възпалението и могат да подобрят състоянието при автоимунни заболявания, каквото е псориазис. Есенциалните мастни киселини повлияват възпалението, с което се характеризира кожното заболяване. По този начин намаляват изявите по кожата, зачервяването, задебеляването на плаките, неприятния сърбеж и лющене на дермата. Освен кожна изява, псориазисът често се проявява и със ставни възпаления. А омега-3 мастните киселини оказват благоприятен ефект и върху тях.

Преди да приложите естествените средства при псориазис, разберете всичко за заболяването и начините за овладяване

Това може да се случи в единствената и уникална по рода си програма Псоралек. Тя е една уникална платформа, която предлага цялостен подход за овладяване на физическите и психологическите последици от заболяването. За целта експертите ни прилагат подход, основан на последните новости в областта на псориазиса. Дерматолозите ни взимат предвид индивидуалните потребностите на пациента и общото му състояние. Осигуряват емоционална подкрепа на засегнатия и близките му. Но това не е всичко! Може лесно и удобно да зададете въпросите си към нашите специалисти чрез формата за онлайн консултация, напълно безплатно. Възползвайте се сега. За повече информация екипът остава на разположение на е-майл contact@psoralek.com.

borola